Dispositius que vinculen. LATE Lab: metodologies per la creació i experimentació col·lectiva

Autors/ores

  • Camila Renè Maggi Bau, Centre Universitari d'Arts i Disseny de Barcelona - Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (Barcelona)

DOI:

https://doi.org/10.46516/inmaterial.v8.168

Paraules clau:

col·lectiu, cos, experimentació, vincle, diversitat, funcional

Resum

Aquesta comunicació recull la meva experiència pràctica i aprenentatges en el projecte LATE Lab, un laboratori ciutadà de creació i experimentació col·lectiva entorn del cos i els dispositius extracorporals. LATE Lab és el principal projecte del qual parteix la meva hipòtesi de recerca, que intenta respondre i habitar des de la pràctica la pregunta entorn de com els artefactes corporals poden ser un instrument per a mediar i produir nous vincles. Un fer que permet pensar el cos des de/per a encarnar altres maneres de pensar, fer, habitar o saber i que no sorgeix com a resposta a la funció productiva o reparadora de cossos, sinó que respon a la generació de nous imaginaris.
Revelant les claus metodològiques de LATE Lab situo les eines, tàctiques, protocols, materials i mètodes que la meva pràctica desplega i que permeten experimentar i crear de manera col·lectiva maneres de transformar els vincles entre nosaltres i en relació amb l'entorn. Una pràctica que permet encarnar de manera sensible aquesta pregunta, per a explorar altres maneres de ser i compondre's amb el món.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Camila Renè Maggi, Bau, Centre Universitari d'Arts i Disseny de Barcelona - Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (Barcelona)

Doctoranda en Estudis Culturals per la UVIC, becada al programa de la RMIT University - Practice Based Research. A BAU, Centre Universitari d'Arts i Disseny de Barcelona, coordina la unitat de recerca Institut de Materialitats Polítiques i forma part del cos docent dels estudis de grau en disseny; també dirigeix TFMs i imparteix l'assignatura sobre Disseny i Fabricació Digital al Màster Universitari en Investigació i Experimentació en Disseny. És arquitecta egressada per la Universitat de Sevilla i membre fundador de l' Asociación Autofabricantes. Ha desenvolupat laboratoris de recerca ciutadana com LATE Lab, projectes com Art Skills (Matadero, Arte Diez) i ha impartit tallers a centres com Matadero (Madrid), Tabakalera (Donosti) o Espai Caixa (Madrid). La seva tasca de recerca gira al voltant del desenvolupament de projectes i comunitats que uneixen pràctiques creatives entre l'art i el disseny, hibriden disciplines i despleguen matèries i tecnologies sota les lògiques de la cultura lliure. La seva pràctica se centra en l'articulació de persones, espais i sabers per a la creació comuna d'artefactes, experiències i maneres que possibilitin altres maneres de ser i estar al món.

Actualment desenvolupa una tesi doctoral basada en pràctiques, on investiga com generar metodologies, eines i artefactes que permetin repensar les possibilitats estètiques, crítiques, (dis)funcionals, polítiques i especulatives dels cossos diversos i mediar noves maneres de produir vincles.

Publicades

2023-06-29

Com citar

[1]
Maggi, C.R. 2023. Dispositius que vinculen. LATE Lab: metodologies per la creació i experimentació col·lectiva. INMATERIAL. Diseño, Arte y Sociedad. 8, 15 (Jun. 2023), 9–38 p. DOI:https://doi.org/10.46516/inmaterial.v8.168.